Vesti

Stereo noviteti iz Yamahe

Yamaha nastavlja sa obnavljanjem stereo segmenta: aktuelna serija S bogatija je za tri nova modela nižeg cenovnog razreda, kao i za potpuno novu gamu stereo risivera. Modeli A-S300 i A-S500 kompletiraju ponudu integrisanih pojačala, a odlikuju se već poznatim retro dizajnom u crnom ili srebrnom finišu, uz karakteristične Yamahine specijalitete kao što su Pure Direct, varijabilni loudness i ToP-ART. Nova pojačala dele veoma sličnu spoljašnjost i unutrašnjost, a primetno je poboljšanje kvaliteta zvučničkih terminala, upotreba kvalitetnih unutrašnjih komponenti i velikih aluminijumskih hladnjaka, kao i ojačanja namenjenih učvršćivanju kućišta. Oba modela opremljena su sa šest linijskih ulaza (uključujući gramofonski) i dva izlaza, terminalima za A i B zvučnike, izlazom za slušalice i sabvufer, kao i portom za povezivanje iPod postolja. Deklarisana snaga iznosi 60 vati po kanalu za model A-S300, odnosno 85 vati po kanalu za A-S500.

Kao idealan partner novim entry-level pojačalima, predstavljen je CD reproduktor CD-S300, opremljen Intelligent Digital Servo sistemom, opcijom Pure Direct i D/A konverterom visokog kvaliteta. Pored kvalitetne izrade, novi CD plejer omogućava reprodukciju kompresovanih MP3 i WMA datoteka sa diska ili preko USB porta, kao i priključenje iPod/iPhone uređaja.

Novi Stereo risiveri predstavljaju sprave na koje se možda najduže čekalo, ali strpljenje se isplatilo. Novi R-S300, R-S500 i R-S700 odlikuju se zaista sjajnim dizajnom i velikim mogućnostima, što podrazumeva najmanje pet linijskih ulaza i dva izlaza, gramofonsko pretpojačalo, A i B zvučničke terminale, kao i mogućnost priključenja iPod-a ili aktivnog sabvufera. Dodatno, najsnažniji model opremljen je pozlaćenim ulazima i ima mogućnost priključenja odvojenog pretpojačala, odnosno izlaznog pojačala, a opcija CD Direct Amp maksimalno skraćuje putanju signala i isključuje sva nepotrebna kola, uključujući i displej. FM/AM tjuner opremljen je RDS funkcijom i ima mogućnost memorisanja do 40 radio-stanica. Novi risiveri raspolažu snagom od 50, 75 i 100 vati respektivno, u punom frekvencijskom opsegu i pri otporu od 8 oma. Svi novi stereo modeli će se naći u 4Audio salonima tokom oktobra.