Vesti

Rimejk moderne klasike – Novi Sennheiser Orpheus

Sennheiser Orpheus-01

Sennheiser predstavlja nesvakidašnji rimejk svojih klasičnih high-end slušalica sa početka devedestih godina prošlog veka. Ovaj model elektrostatičkih slušalica je bio proizveden u ograničenom tiražu i predstavljao je najvišu lestvicu premijum kvaliteta svog vremena, svaki par je koštao oko dvadeset hiljada nemačkih maraka.

Sennheiser Orpheus03

Vremenom su ove slušalice (kao i pojačalo koje je promovisano sa njima) postale simbol mitskog kvaliteta, a tokom godina časopisi posvećeni HiFi svetu bi nas s vremena na vreme podsećali na ovaj neprevaziđen model. Čak i poslednjih godina Sennheiser Orpheus je važio za najbolje slušalice na svetu.

Sennheiser Orpheus04

Međutim, kako se puno toga dogodilo u svetu tehnologije poslednjih 20 godina, Sennheiser je počeo da razmišlja o nasledniku. Tim od deset vrhunskih stručnjaka je godinama analizirao sve, od najvećih komponenti do najsitnijih detalja kako bi osigurali kvalitet dostojan naslednika legendarnog Orpheusa. Novi model stiže sa mnogim poboljšanjima kao što je mermerno kućište koje eliminiše trenje koje nastaje u pokretu, jastučići napravljni od preciznog mixa pene i drugih materijala kako bi obezbedili maksimalan konfor pri nošenju, aluminijumski delovi su umesto šrafljenja liveni u komadu što daje osećaj glatke čvrstine.
Nakon dugog testiranja Orpheus tim sa ponosom može da predstavi novi model nakon 25 godina legende, novi Orpheus će biti pušten u prodaju sredinom 2016.