Vesti

Advance Acoustic noviteti

Advance Acoustic predstavio je tri nova integrisana pojačala. Modeli MAP 102, MAP 306 i MAP 308 predstavljaju snažno pojačanje u ponudi francuskog proizvođača, a svaki od njih ima šta da pokaže. Najslabiji model deklarisan je na 80 vati po kanalu pri otporu od osam oma, uz poznati sistem „High Bias“, koji se aktivira pomuću prekidača na zadnjoj strani i omogućava pojačalu rad u A klasi u prvih 16 vati, nakon čega se automatski prebacuje u AB klasu. Pored ove, svakako sjajne opcije u datoj kategoriji, MAP 102 na prednjem panelu poseduje 3,5-milimetarske iPod/iPhone i PC ulaze, USB port (samo za MP3 datoteke) i izlaz za slušalice. Dizajn pojačala izveden je u „Black Line“ stilu, sa velikim ekranom za prikaz relevantnih parametara, dok se na zadnjoj strani nalaze dva para zvučničkih terminala, osam linijskih ulaza (uključujući gramofonski MM) i jedan izlaz za snimače, kao i priključci za odvojeno pretpojačalo i pojačalo snage.

Advance Acoustic MAP 306 ima isto „High Bias“ rešenje, ali za prvih 30 vati u A klasi, dok je snaga pojačala 100 vati po kanalu na osam oma. U unutrašnjosti se nalazi veliki toroidni trafo od 600 VA (MAP 102 – 400 VA) a kućište je izvedeno u klasičnom Advance Acoustic stilu – srebrno-crni front sa plavim VU-metrima i masivne, niklovane stope. Za razliku od brojnih opcija kod slabijeg modela, ovde je sve usmereno ka što kvalitetnijoj reprodukciji, pa se na zadnjoj strani nalaze terminali za samo jedan par zvučnika, pet linijskih ulaza i jedan izlaz, kao i pre-out i main-in priključci, dok phono sekcija omogućava povezivanje gramofona sa MM i MC zvučnicom.

MAP 308 predstavlja novi najsnažniji model u ponudi integrisanih pojačala i odlikuje se snagom od 100 vati po kanalu na osam oma, uz prvih 20 vati u A klasi. Očekivano, ovo pojačalo sadrži sve što bi se moglo poželeti: pet analognih i pet digitalnih ulaza, podršku za MM i MC gramofone, trafo od 600 VA i 192 kHz/24-bitski Analog Devices D/A konverter. Utisak upotpunjuje masivno kućište, kvalitetne komponente u unutrašnjosti i VU-metri sa prednje strane.